Ga terug
+ servings

Appelcake

Totale bereidingstijd 01uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.91 van 11 beoordelingen
1 grote tulband of 2 gewone cakes

Ingrediënten

  • 200 gr boter kamertemperatuur
  • 200 gr suiker
  • 350 gr zelfrijzende bloem
  • 4 eieren kamertemperatuur
  • 4 appelen in gelijke blokjes
  • 200 ml melk

Eventuele toevoegingen

  • rasp van 1 citroen optioneel
  • 1 tl vanille optioneel

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix in een grote kom de boter en suiker 3 minuten tot een luchtig geheel met een elektrische mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het mengsel en meng tot een zeer luchtige massa. Het kan zijn dat het mengsel wat klontert, geen probleem!
  • Als je de vanille en citroenzeste wil toevoegen, doe ze dan nu bij het mengsel.
  • Voeg ook de melk toe. Het geheel zal erg lopend worden.
  • Meng de appelblokjes met 2 eetlepels van de bloem in een aparte kom.*
  • Voeg de rest van de bloem toe aan het botermengsel en mix tot net gemengd.
  • Voeg de appels toe en zet onder elkaar met een spatel.
  • Vet een tulbandvorm (of gewone cakevormen) in met boter en zorg dat het hele bakblik aan de binnenkant met een beetje bloem bedekt is, zodat de cake niet blijft plakken na het bakken.
  • Giet het mengsel in de vorm en zet in de oven voor 1 uur tot 1 uur en 15 minuten.
  • Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of hij gaat is.
*Dit zorgt er voor dat de appels niet allemaal naar de bodem zakken, belangrijk dus! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!