Ga terug
+ servings

Risotto met courgette

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.54 van 28 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram risottorijst
  • 2 courgettes
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • paar takjes verse tijm

Optionele toevoegingen

  • 200 gram spekblokjes
  • 150 ml witte wijn
  • een handjevol pijnboompitten

  • Breng 2 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Laat zachtjes sudderen terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.
  • Snij de ui fijn, plet de look.
Bak in een scheutje olijfolie voor 2 minuten glazig. Voeg ook nu het spek toe als je het gebruikt. Dan heb je geen extra olijfolie nodig.
  • Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
  • Was en snij de courgettes en champignons in hapklare stukken. Voeg toe aan de pan en bak ze beetgaar, zo’n drie minuten.
  • Voeg dan de risottorijst toe en bak voor 2 minuten mee op middelmatig vuur tot de rijst glazig wordt en wat begint te kleven.
  • Blus de pan met de witte wijn of bouillon als je geen wijn gebruikt.
  • Voeg een pollepel van de bouillon toe en laat de rijst al roerend de bouillon opnemen. Van zodra de rijst bijna droog is, voeg opnieuw een lepel bouillon toe.
  • Herhaal dit proces tot de rijst helemaal gaar en smeuïg is. Er kan eventueel wat bouillon overblijven.
  • Rasp de kaas en roer onder de risotto. Rasp eventueel wat extra voor het serveren.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin als je ze gebruikt. Voeg net voor serveren toe.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!