Go Back
Recept afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Risotto met courgette

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram risottorijst
  • 2 courgettes
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • paar takjes verse tijm

Optionele toevoegingen

  • 200 gram spekblokjes
  • 150 ml witte wijn
  • een handjevol pijnboompitten

Instructies

  • Breng 2 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Laat zachtjes sudderen terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.
  • Snij de ui fijn, plet de look.
Bak in een scheutje olijfolie voor 2 minuten glazig. Voeg ook nu het spek toe als je het gebruikt. Dan heb je geen extra olijfolie nodig.
  • Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
  • Was en snij de courgettes en champignons in hapklare stukken. Voeg toe aan de pan en bak ze beetgaar, zo’n drie minuten.
  • Voeg dan de risottorijst toe en bak voor 2 minuten mee op middelmatig vuur tot de rijst glazig wordt en wat begint te kleven.
  • Blus de pan met de witte wijn of bouillon als je geen wijn gebruikt.
  • Voeg een pollepel van de bouillon toe en laat de rijst al roerend de bouillon opnemen. Van zodra de rijst bijna droog is, voeg opnieuw een lepel bouillon toe.
  • Herhaal dit proces tot de rijst helemaal gaar en smeuïg is. Er kan eventueel wat bouillon overblijven.
  • Rasp de kaas en roer onder de risotto. Rasp eventueel wat extra voor het serveren.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin als je ze gebruikt. Voeg net voor serveren toe.