Ga terug
–+ servings

Pompoensoep met courgette

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.82 van 16 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen vers of diepvries
  • 2 courgettes
  • 2 bouillonblokjes
  • een handjevol verse tijm
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 blik kokosmelk

  • Snij de courgettes in hapklare stukken, net zoals de pompoen en bak in een grote soeppot voor zo'n 2 minuutjes aan in wat olijfolie. Voeg ook de komijn en tijm toe zodat deze even kunnen meebakken.
  • Zet de groentjes net onder met kokend water en voeg de bouillon toe. Laat een half uurtje sudderen.
  • Pureer de soep en voeg het blik kokosmelk toe. Je kan de soep tot 5 dagen in de koelkast bewaren of vries een deel in.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!