Ga terug
+ servings

Cake met blauwe bessen en citroen

Totale bereidingstijd 01uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 8 beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzende bloem* + 1 extra el
  • 100 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g volle yoghurt
  • 2 citroenen
  • 250 g blauwe bessen vers/diepvries
  • 150 g bloemsuiker

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter een cakeblik en leg eventueel een stukje bakpapier in de bodem om de cake gemakkelijk te kunnen verwijderen.
  • Klop in een kom de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel (ongeveer 3 minuten.)
  • Voeg dan één voor één de eieren toe.
  • Meng er dan de yoghurt en de zeste van de citroenen**, & daarna het sap van 1 van de citroenen onder.
  • Voeg nu de bloem toe en meng tot alle ingrediënten net gemixt zijn. Niet verder! Anders wordt de cake droog.
  • Meng 1 el bloem onder de blauwe bessen en meng ze daarna onder het deeg met een spatel.
  • Doe het deeg in de bakvorm en bak in het midden van de oven voor 1 uur of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
  • Laat de cake op een rek volledig afkoelen!
  • Maak je de topping voor deze cake (een aanrader), meng dan de bloemsuiker met het sap van de andere citroen en drizzle over de cake.
*Of gewone tarwebloem + 2 theelepels bakpoeder **Dit is de buitenste gele huid van de citroen. Je kan dit met de kleinste stand van een rasp gemakkelijk fijnraspen. Heb je dat niet kan je ook altijd met een mes heel fijne stukjes pel van de citroen snijden en dan erg fijnsnijden (of door de keukenmachine halen).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!