Ga terug
+ servings

Curry kip met groenten uit de oven

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 5 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bruine rijst
  • 4 kippendijfilets zonder of met vel
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 1 blik kokosmelk of light room
  • minimaal 800 gram van je favoriete groenten ik nam 1 courgette, kerstomaatjes en 2 gele paprikas + 1 rood pepertje

  • Wrijf de kip in met de curry pasta. Doe dit gerust op voorhand en laat de kip met marinade rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de groentes in hapklare stukken. Ik hou de paprika en het pepertje even apart omdat deze al meteen mee in de oven gaat. Kruid alle groentes alvast met peper, zout en meng er een klein scheutje olijfolie onder.
  • Leg de kip op een ovenschaal, verdeel de paprika (en pepertje) rondom en zet in de oven voor 15-20 min.
  • Doe ondertussen de rijst in een pot met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg dan de courgette en gehalveerde kerstomaatjes toe en bak nog 10-15 minuten. De groentes moeten beetgaar zijn en de kip gebruind langs de buitenkant met wat donkere gekarameliseerde plekjes.
  • Giet de kokosmelk bij in de bakplaat en zet nog zo'n twee minuten in de oven. Roer daarna de melk goed door met de groentes om een heerlijke saus te maken. Serveer met de rijst.
*Kipfilet is het 'magerste' vlees, maar heeft minder smaak en wordt sneller droog. Kippendij is iets vetter maar heeft veel meer smaak. Drumsticks hebben nog wat meer smaak maar zijn ook wat moeilijker te eten. Bak de kip zonder vel, dan haal je al heel wat vet weg.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!