Ga terug
+ servings

Twix koekjes

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
20 koekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 120 g zelfrijzende bloem

Voor de toppings

  • 200 g karamel fudge
  • 4 el melk
  • 50 g melkchocolade

Voor de koekjes

  • Meng de boter met de suiker tot een egaal mengsel voor 2-3 minuten met een electrische handmixer.
  • Voeg het ei toe en meng goed. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg het bij het mengsel.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een bewerkelijk deeg. Is het wat te plakkerig? Leg het dan afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast voor je het uitrolt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Strooi wat bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  • Stek met een ronde vorm koekjes uit en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet ze in de oven voor 6-7 minuten. Laat ze een minuutje afkoelen voor je ze op een afkoelrek plaatst.
  • Voor de toppings
  • Doe de karamel fudge samen met de melk in een steelpannetje en roer op zacht vuur tot een egale massa of verwarm in een kommetje in de microgolf tot een glad geheel.
  • Verdeel met een theelelepel karamel over de koekjes. Wordt de karamel te hard? Verwarm hem dan terug even om hem smeerbaar te maken.
  • Smelt nu ook de chocolade en drizzle deze over de koekjes.
  • Bewaar de twix koekjes in een afgesloten doos of in de koelkast.
Ik nam dit recept van Cooking With Karli voor inspiratie! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!