4 personen
Ingrediënten
- 2 peren nog redelijk stevig
- 1 vanillestokje
- 2 el honing
- 250 g ricotta
Als afwerking: gehakte (pistache)noten, gekaramiliseerde noten of zelfs wat fijn gecrushte koekjes.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de peren doormidden (laat de schil er gerust aan) en verwijder het klokhuis met een lepeltje.
Wrijf een ovenschaaltje licht in met olie zodat de peer niet plakt en leg de halfjes met gesneden kant naar boven. Zet in de oven voor 15 minuten.
Snij ondertussen het vanillestokje doormidden en verwijder de zaadjes.
Doe de ricotta, samen met 1,5el honing en de helft van het vanillestokje in een grote kom en klop los met een handmixer voor ongeveer 2-3 minuten. De ricotta zal zacht en romig worden zonder brokjes.
Haal de peren uit de oven en smeer de bovenkant in met de overgebleven honing. Verdeel de rest van de zaadjes vanille over de peer en zet terug in de oven voor 5 minuten. De honing zal zo een beetje karameliseren.
Serveer de peer lichtjes afgekoeld uit de oven samen met een royale portie van de opgeklopte ricotta.
Werk af met wat gehakte nootjes of ga voor iets fancy en maak zelf je eigen gekarameliseerde noten.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!