4 personen
Ingrediënten
- 1 kleine butternut pompoen of een halve grote
- 3 teentjes look
- 200 ml light room of roomkaas of ricotta
- een handjevol verse tijm
- 360 g pasta
- 150 g baby spinazie
- 150 g (kalkoen)spek
- Parmezaanse kaas voor serveren
Schil de butternut en snij in blokjes van ongeveer 1 op 1 centimeter.
Snij het spek in fijne stukjes (als je geen blokjes kocht) en bak ze in een droge pan krokant. Zo'n 3-5 minuten. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de pan met een keukenpapiertje proper en voeg er een theelepel olijfolie aan toe. Bak de pompoen op middelhoog vuur, samen met de afgeritste tijmblaadjes, voor 4-5 minuten.
Schil ondertussen de teentjes look en snij fijn.
Doe de look bij de pompoen en bak tot de blokjes gaar zijn. Zo'n 2-3 minuten.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies. Voeg de laatste 30 seconden de babyspinazie toe.
Giet de pasta af maar hou een beetje van het pastawater bij.
Doe de pasta met spinazie bij de pompoen en voeg ook het spek toe. Roer de room samen met een kopje pastawater onder het mengsel.
Serveer de pasta meteen en verdeel er eventueel Parmezaanse kaas over.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!