Go Back

Lauwwarme quinoaschotel met gegrilde herfstgroenten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kleine butternut pompoen
  • 3 rode bieten
  • 2 venkel
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • een handjevol feta

Instructies

  • Neem het bak accessoire en vul deze met de 250 gram quinoa. Giet er heet water over zodat alle quinoa ‘onder water’ staat en verkruimel het bouillonblokje erbij. Schep om.
  • Kook de quinoa gaar in 20 minuten op 180°C in de Airfryer XXL.
  • Snij de pompoen, venkel en rode biet in hapklare stukken. Doe ze in een kom, verdeel er peper, zout en Italiaanse kruiden over, samen met een eetlepel olijfolie.
  • Wanneer de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, haal dan de quinoa uit de Airfryer en laat het bak accessoire even apart staan.
  • Rooster nu de groenten op 180°C voor 15 minuten in de Airfryer.
  • Voeg de groenten na het bakken bij de quinoa en verkruimel er feta over. Serveer met vers gehakte peterselie.