Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Veggie worstenbroodjes

Ingredi├źnten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blik witte bonen
  • 100 g babyspinazie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eigeel

Extraatjes:

  • 50 g feta optioneel
  • 1 el kipkruiden optioneel
  • sesamzaadjes wit of zwart

Instructies

  • - Verwarm de oven op 200┬░C.
  • - Prik de zoete aardappel met een vork en stoom ze gaar in 8-10 minuten in de microgolf (of bak ze in de oven).
  • - Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Doe ze in een kom en pureer ze fijn met een staafmixer of pureestamper samen met de zoete aardappel. Er mogen nog wat stukjes zijn.
  • - Hak de spinazie fijn en voeg bij het mengsel. Kruid met peper en zou en eventueel de kipkruiden. Verkruimel er de feta ook onder als je dit gebruikt.
  • - Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling over het midden.
  • - Vouw de buitenzijde naar het midden zodat je een worst krijgt. Draai de met de samengevouwen kant naar onder snij in 16-20 stukken (kies wat je zelf een goede grootte vindt).
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk elk stukje met wat losgeklopt eigeel. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes bovenop. Zet in de oven voor 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.