Ga terug
klassieke-brownies
Recept afdrukken
5 van 9 stemmen

Porties: 16 personen

Ingredi├źnten

  • 160 g boter
  • 160 g pure chocolade
  • 230 g witte suiker
  • 4 eieren
  • 100 g tarwebloem

Optioneel: gesmolten chocolade, gehakte chocolade (melk, puur, wit), gehakte noten, gedroogd fruit, ...

    Instructies

    • Hak de pure chocolade fijn (hou eventueel een beetje apart voor de bovenkanen doe samen met de boter in een hittebestendige kom. Smelt de boter en chocolade in de microgolf met intervallen van 20 seconden (roer telkens na elke ronde).
    • Verwarm nu de oven voor op 180┬░C.
    • Doe de suiker en eieren samen in een kom en mix tot het geheel wat lichter wordt (best met een elektrische mixer, of toch voor een paar minuten met de hand).
    • Voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe die nu lichtjes afgekoeld zijn. Meng goed.
    • Schep tot slot de bloem onder onder, idealiter met een spatel zodat je het deeg niet te veel mengt.
    • Bekleed je vierkante bakvorm (18 cm op 18 cm is de mijne) met bakpapier en schep het deeg erin. Verdeel eventuele toppings over het deeg.
    • Bak in de oven voor 30-35 minuten. Als je je brownies graag nog heel rijk en zo wat gesmolten hebt, kijk dan na 27 minuten al of ze klaar zijn. Er mag nog een beetje plakkerig deeg aan je mes blijven plakken, maar het mag niet lopend zijn.
    • Laat de brownies volledig afkoelen alvorens aan te snijden. Heb je ze graag extra fudgy, bewaar ze dan in de koelkast.