12 personen
Ingrediënten
Voor de cake
- 125g boter op kamertemperatuur
- 225g witte suiker
- rasp van 2 citroenen
- 3 eieren
- 125 g zure room
- 160 g zelfrijzende bloem
Voor de topping:
- 200g frambozen
- 250 g mascarpone
- 250 g lemon curd
Voor de cake
Als je de lemon curd vers maakt, volg dan eerst de instructies van dat recept (zie hierboven).
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter samen met de suiker en de citroenrasp in een kom en meng voor 2-3 minuten tot een egaal en luchtig mengsel (het zal wat witter worden) met een elektrische mixer.
Doe dan één voor één de eieren erbij. Daarna de zure room. Klop net voldoende tot alle ingrediënten opgenomen zijn.
Doe dan de bloem erbij en mix een minuutje op hoge snelheid. Vergeet zeker de rand niet af te schrapen met een pannenlikker.
Doe het deeg in een springvorm (ik nam diameter 16cm) die je insmeert met boter en daarna met bloem. Zet de cake in de oven voor 30-40 minuten. Prik in het midden van de cake na 30 minuten om te kijken of er nog vochtig deeg aan hangt.
Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de topping. Die kan je in de koelkast bewaren tot je klaar bent om ze te gebruiken.
Doe de lemon curd en mascarpone samen in een kom en mix voor 1 tot 2 minuten op hoge snelheid tot een egaal mengsel.
Snij de cake doormidden en bestrijk royaal met de topping.
Leg het bovenste stuk op de topping en doe daar nog wat van het mengsel bovenop. Werk af met de frambozen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!