Go Back

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 360 g pasta
  • 3 teentjes look
  • 500 g asperges
  • 200 g erwtjes diepgevrozen
  • 3 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas

Werk af met eventueel wat verse perselie, wat citroensap, ...

    Instructies

    • Zet een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies.
    • Snij ondertussen de asperges in hapklare stukjes, nadat je de taaie onderkant hebt verwijderd. 
    • Pel de teentjes look en snij ze fijn of maal ze met de lookpers.
    • Zet een pan op het vuur en bak de look in wat olie voor 30 seconden. Voeg dan de erwtjes en asperges toe. Laat de groentjes stoven voor 5-6 minuten tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
    • Klop de eieren los met een garde en voeg het grootste deel van de gemalen Parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en eventueel wat zout.
    • Hou een kommetje pastawater apart en giet de pasta af. Doe de pasta terug in de pot en giet er het eiermengsel onder en meng meteen. Door de hitte van de pasta creĆ«ren de eieren een saus. Voeg dan ook de groentes toe en meng goed.
    • Serveer meteen met eventueel wat verse peterselie, citroen en een fris slaatje.