120ggedroogde hamevenveel sneetjes ham als je asperges hebt
4 eieren
een handjevolwaterkers
20amandelen
Was de asperges en snij de taaie onderkant eraf.
Rol telkens 1 sneetje ham om een asperge, laat het puntje vrij. Kruid met peper en eventueel wat zout (als de ham al erg zout is, zou ik zout weglaten).
Bak de asperges in een pan met wat olie of bak ze voor 10-15 minuten in een oven op 180°C. Draai de asperges in de pan regelmatig om en laat ze op laag vuur garen.
Kook ondertussen het water voor de eieren. We pocheren ze pas net voor serveren. Dit doe je zo: Breek je eieren allemaal apart in een kommetje (of kook ze 1 voor 1). Draai het vuur laag, zodat het water net niet kookt. Roer met een houten lepel in een ronde beweging zodat er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in het midden van de draaikolk en laat dan het water zijn werk doen. Zet een timer voor 3 minuten en serveer de eieren meteen op de asperges.
Werk af met wat verse waterkers en wat gehakte amandelen.
De hoeveelheid asperges is gerekend als bij- of voorgerecht, dus als je nog meer gerechtjes maakt. Wil je hier een hoofdmaaltijd van maken, verdubbel dan de hoeveelheid asperges en gedroogde ham!