Ga terug

Framboos cheesecake krans

Totale bereidingstijd 00uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 1 vel pizzadeeg/bladerdeeg*
  • 150 g volle roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g frambozen vers/bevroren
  • 1 citroen
  • 1 eigeel

  • Roer de roomkaas samen met 70g poedersuiker met een garde of mixer los en creamy voor ongeveer 1 minuut.
  • Meng hieronder de rasp van de citroen en het eigeel.
  • Zet het mengsel in de ijskast voor minstens 30 minuten om wat uit te harden.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het pizzadeeg uit en bestrijk de vulling gelijkmatig over de lap. Het kan zijn dat je wat over hebt, smeer geen te dikke laag want dan gaat het oprollen erg moeilijk gaan.
  • Verdeel de frambozen over de vulling.
  • Rol het deeg op langs de korte kant zodat je een lange rol krijgt. Snij de rol in twee.
  • Draai de twee delen rond elkaar en maak de uiteinden vast aan elkaar zodat je een ronde krijgt.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in het onderste deel oven voor 20-25 minuten tot goudbruin.
  • Laat de krans volledig afkoelen. Maak ondertussen de frosting door de poedersuiker samen met 1 theelepel citroensap te mengen. Giet de frosting over de krans.
*kies zelf wat je het lekkerste vindt.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!