Ingrediënten
- 1 blik groene linzen
- 150 g jonge spinazie
- 10 dadels
- een handjevol amandelen
Voor de bloemkool:
- 1 bloemkool
- 2 tl kaneel
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl komijnpoeder
Voor de dressing:
- 2 el tahini
- 1 tl honing
- 1 tl citroensap
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe in een grote kom en verdeel er wat olijfolie over, de kruiden en wat peper en zout. Meng alles goed met je handen om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in de oven voor 15 minuten.
Spoel ondertussen de linzen onder koud water en laat ze even uitlekken. Hak de amandelen grof en snij de dadels in kleine stukjes.
Maak in een apart kommetje de dressing door de tahini, honing citroensap te mengen met een klein scheutje water en wat peper en zout.
Doe de spinazie, linzen, dadels en amandelen in een serveerschaal en verdeel er de dressing over.
Verdeel tot slot de geroosterde bloemkool over de salade en serveer meteen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!