Ga terug

Geroosterde bloemkool salade

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling

Ingrediënten

  • 1 blik groene linzen
  • 150 g jonge spinazie
  • 10 dadels
  • een handjevol amandelen

Voor de bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl komijnpoeder

Voor de dressing:

  • 2 el tahini
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe in een grote kom en verdeel er wat olijfolie over, de kruiden en wat peper en zout. Meng alles goed met je handen om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
  • Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in de oven voor 15 minuten.
  • Spoel ondertussen de linzen onder koud water en laat ze even uitlekken. Hak de amandelen grof en snij de dadels in kleine stukjes.
  • Maak in een apart kommetje de dressing door de tahini, honing citroensap te mengen met een klein scheutje water en wat peper en zout.
  • Doe de spinazie, linzen, dadels en amandelen in een serveerschaal en verdeel er de dressing over.
  • Verdeel tot slot de geroosterde bloemkool over de salade en serveer meteen.
Recept uit The green kitchen at home, door David Frenkiel (met kleine Kokerellen aanpassinkjes)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!