Ga terug
–+ servings

Griekse kipburger

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 200 g (verse) spinazie*
  • 500 g bereid kipgehakt
  • 50 g feta
  • 1 el knoflook- en/of uitpoeder
  • 1 el oregano
  • 4 hamburgerbroodjes

Je favoriete sausje (ik nam kruidendressing) en toppings naar keuze.

    • Hak de spinazie met een hakmolen of met een groot mes.
    • Doe samen met het gehakt, de kruiden en de verkruimelde feta in een mengkom en meng tot een geheel. 
    • Verdeel het gehakt in vier gelijkmatige burgers.
    • Je kan de burgers meteen in wat olie bakken (3-4 minuten op laag vuur aan elke kant) of ze in de koelkast bewaren voor later.
    • Serveer de burgers op je favoriete hamburger broodje met een lekker sausje. Ik maakte er eentje van yoghurt, verse peterselie en oregano.
    * Als je bevrozen spinazie neemt, zorg dan dat het 100% spinazie is (en niet met room) en laat hem volledig ontdooien. Knijp het overtollige water weg en dep droog met keukenpapier. Ga dan door volgens de instructies.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!