Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Griekse kipburger

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g (verse) spinazie*
  • 500 g bereid kipgehakt
  • 50 g feta
  • 1 el knoflook- en/of uitpoeder
  • 1 el oregano
  • 4 hamburgerbroodjes

Je favoriete sausje (ik nam kruidendressing) en toppings naar keuze.

    Instructies

    • Hak de spinazie met een hakmolen of met een groot mes.
    • Doe samen met het gehakt, de kruiden en de verkruimelde feta in een mengkom en meng tot een geheel. 
    • Verdeel het gehakt in vier gelijkmatige burgers.
    • Je kan de burgers meteen in wat olie bakken (3-4 minuten op laag vuur aan elke kant) of ze in de koelkast bewaren voor later.
    • Serveer de burgers op je favoriete hamburger broodje met een lekker sausje. Ik maakte er eentje van yoghurt, verse peterselie en oregano.

    Notities

    * Als je bevrozen spinazie neemt, zorg dan dat het 100% spinazie is (en niet met room) en laat hem volledig ontdooien. Knijp het overtollige water weg en dep droog met keukenpapier. Ga dan door volgens de instructies.