Ga terug
–+ servings

Curry met spitskool, spek en banaan

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 200 g baconreepjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el curry kruiden
  • 2 el sojasaus
  • 1 banaan
  • een handjevol geroosterde cashews

Rijst en koriander voor het serveren

    • Snij de spitskool doormidden en verwijder het harde onderste. Snij in fijne reepjes met een hakmes.
    • Doe wat olie in een wokpan en voeg de baconreepjes toe. Bak ze krokant.
    • Bak nu de spitskool mee voor 3-4 minuten. Is je pan iets te vol? Voeg dan een scheutje water toe, dat helpt bij het slinken. 
    • Voeg de curry kruiden toe en bak 1 minuut mee en voeg dan de kokosmelk toe. Schep goed om.
    • Snij de banaan in halve maantjes en voeg toe. Laat pruttelen voor 5 minuten. Voeg dan de sojasaus toe en de cashews. Schep goed om.
    • Serveer met de rijst en eventueel verse koriander.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!