2 personen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 g kerstomaatjes
- 100 g zachte geitenkaas ik had een potje met kruiden erbij
- 50 g pesto
- een handjevol pijnboompitjes
eventueel een paar slices van je favoriete gerookte ham en wat basilicum voor de afwerking.
Rasp de courgettes tot courgetti met een spiralizer of maak er 'tagliatelli' van met een dunschiller als je dat niet hebt. (tegenwoordig kan je het vrij eenvoudig in de supermarkt kant en klaar vinden). Snij de kerstomaatjes in vieren.
Gebruik je ook pasta? Dan is het nu de moment om die te koken. Giet de pasta af.
Bak de courgetti in een pan met hoge zijden voor 1-2 minuten. Je wil niet dat ze te zacht worden. Doe eventueel de pasta er bij en roer dan de pesto en geitenkaas onder de courgetti. Schep voorzichtig om. Kruid naar smaak nog af met peper en zout.
Rooster wat pijnboompitjes. Doe ze op het eind bij de courgetti samen met de tomatenblokjes.
Werk de pasta af met eventueel wat ham, verse basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!