Ga terug
+ servings

Tomaten galette met geitenkaas en tijm

Totale bereidingstijd 01uur:05 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 theelepels zout
  • 180 g koude boter in blokjes
  • 5 eetlepels koud water
  • 450 gram Miss Perfect Délice tomaatjes
  • 2 teentjes look
  • 150 g zachte geitenkaas
  • Een handjevol verse tijmtakjes
  • 1 eigeel

  • Doe de bloem samen met het zout in een keukenmachine. Laat even draaien tot het zout goed gemengd is.
  • Voeg dan de koude boter toe en pulseer de boter in de bloem tot er erg kleine stukjes boter overblijven. Het deeg lijkt een beetje op nat zand.
  • Voeg dan de eetlepels koud water toe en pulseer tot het deeg samenkomt.
  • Leg het deeg op een ruim veel plastic folie en kneed het in zo min mogelijk stappen samen tot een grote deegbal. Pak in met de folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verdeel wat bloem over een deegrol en over je werkblad. Rol het deeg uit op een bakpapier of herbruikbare bakmat tot ongeveer een centimeter dikte. Het hoeft geen perfecte ronde te zijn.
  • De Miss Perfect tomaatjes tomaatjes wassen is niet nodig, snij ze doormidden en plaats in een vergiet. Kruid royaal met zout en peper en laat minimaal 10 minuten uitlekken.
  • Hak de look fijn en meng met de geitenkaas. Rits de tijm, voeg toe aan de geitenkaas, kruid met peper en zout en meng alles tot een egaal mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Verdeel het geitenkaasmengsel over het deeg maar laat een rand van ongeveer 3 centimeter aan de buitenkant. Verdeel bovenop de Miss Perfect Délice tomaatjes en verdeel er eventueel nog wat olijfolie over.
  • Vouw de buitenste zijdes van het deeg naar binnen over de buitenste rand van de geitenkaas en Miss Perfect Délice tomaatjes.
  • Klop het eigeel met een scheutje water los en smeer hiermee de rand van de galette royaal in.
  • Leg je galette voorzichtig op een bakplaat en bak in het midden van de oven goudbruin in 30-35 minuten.
  • Laat minimaal 10 minuten afkoelen. Deze galette is heerlijk warm of koud.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!