Ga terug
+ servings

Citroen cheesecake met frambozen

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
9 personen

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g suikervrije zandkoekjes
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 citroen

Voor de vulling

  • 1 citroen
  • 100 g PureVia Patisserie
  • 330 g volle roomkaas (type Philadelphia) op kamertemperatuur
  • 80 g slagroom
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g frambozen

Voor de bodem

  • Doe de suikervrije koekjes in een hersluitbaar plastic zakje en sla met een deegrol of iets anders zwaar tot fijne kruimels. Heb je een keukenmachine, dan kan je de koekjes ook daar in fijn malen.
  • Zest de citroen en voeg samen met de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng tot een egale massa.
  • Neem een bakvorm (bv. een vierkante bakvorm 20x20cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan met de onderkant van een plat glas zodat de bodem overal gelijk verdeeld is. Bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling

  • Rasp de zeste van de citroen en pers het sap uit.
  • Doe de roomkaas samen met de PureVia Patisserie in een kom en mix met een garde tot een egale massa. Voeg dan de room toe en de eieren (één voor één). Klop het geheel niet te luchtig, maar net tot het goed gemengd is.
  • Voeg de zeste en het sap van de citroen toe en schep om.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
  • Giet het lopende cheesecake-mengsel bovenop je klaargemaakte bodem. Verdeel de frambozen over de bovenkant.
  • Bak in de oven voor 32-37 minuten, afhankelijk van jouw oven, tot de cheesecake licht goudbruin aan de randjes. De binnenkant van het baksel kan nog een klein beetje wiebelen als je de vorm beweegt, dat is niet erg. Draai de oven uit maar laat je cheesecake erin staan. Gebruik een houten lepel om de ovendeur op een kier te laten staan. Zo koelt de cheesecake langzaam af.
  • Haal de cheesecake uit de oven eens hij is afgekoeld en plaats voor minimaal 6 uur ( liefst een nachtje) in de koelkast. De volgende dag kan je de repen een stuk gemakkelijker snijden.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!