Ga terug
+ servings

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.82 van 50 beoordelingen
12 plakken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 medium rijpe bananen
  • 50 g (riet)suiker
  • 60 ml neutrale olie bv. zonnebloem
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g chocoladedruppels of gehakte chocolade
  • 50 g pecannoten

  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Prak de rijpe bananen tot puree met een vork.
  • Doe samen met de eieren, suiker en olie in een kom en meng met een garde tot een glad geheel.
  • Voeg dan de bloem, bicarbonaat en een snuifje zout toe en meng tot een homogeen mengsel.
  • Hak de pecannoten grof en doe samen met de chocoladedruppels onder het deeg. Hou een klein deeltje apart om de bovenkant van je cake mee te versieren.
  • Doe het mengsel in je ingevette bakvorm en verdeel de toppings bovenop.
  • Plaats in de oven voor 45-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is (test met een prikker).
  • Laat afkoelen op kamertemperatuur en snij dan in plakken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!