Ga terug
+ servings

Confetti koekjes

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 8 beoordelingen
16 grote koekjes

Ingrediënten

  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon vanille suiker
  • 2 eieren
  • 200 g tarwebloem
  • 1/2de theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 5 gram maïzena
  • 60 g Dr. Oetker regenboogfantasie confetti
  • 1 zakje Dr. Oetker gebaksglazuur

  • Doe de boter samen met de suiker en vanille suiker in een kom. Klop met de elektrische mixer of staanmixer zo'n 3-4 minuten tot een lichtere luchtige massa.
  • Voeg een voor een de eieren toe en mix daarna voor 1 minuut tot alles goed is gemengd.
  • Voeg dan de tarwebloem, het bakpoeder en de maïzena toe aan de kom. Zet je mixer op de laagste stand en mix net tot alle droge ingrediënten opgenomen zijn.
  • Voeg 3/4de van de confetti toe en mix onder het deeg. Hou de rest nog even apart. Dek het deeg af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep balletjes van het deeg met een ijsschep of twee lepels en leg ze - met wat ruimte ertussen - op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de rest van de confetti over de bovenkant van de koekjes en druk met je vingers wat aan.
  • Zet de koekjes voor 11 - 13 minuten in de oven tot ze lichtjes beginnen te kleuren aan de randjes maar vanbinnen nog wat zacht lijken.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een koelrek. Leg dan de gebaksglazuur in een kommetje met warm water voor 2 minuten en kneed los. Doe wat van de glazuur in een spuitzak of herbruikbaar plastic zakje en knip het puntje eraf. Decoreer de koekjes met de glazuur naar hartelust. Je kan uiteraard ook gewoon een lepeltje gebruiken.
  • Laat het glazuur een kwartiertje uitharden (soms wat langer afhankelijk van de temperatuur en dikte van je glazuur) alvorens je de koekjes gaat stapelen.
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos tot wel 4 dagen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!