Ga terug
+ servings

Broodje met tomaten tapenade

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

Voor de tapenade

  • 50 gram zongedroogde tomaten*
  • 8 zwarte olijven
  • een handjevol vers basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten/walnoten
  • 2 eetlepels goede olijfolie

Voor het broodje

  • 1 pak SlooOW crispy meergranen broodjes 4 broodjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 200 gram bereide kipfilet stukjes
  • een handjevol rucola

Voor de tapenade

  • Doe de uitgelekte zongedroogde tomaten, samen met de olijven, vers basilicum, pijnboompitten en de goede olijfolie in een keukenmachine en maal grof. Er mogen nog wat stukjes in zitten. Is het mengsel nog wat te droog? Voeg dan nog een klein beetje extra olijfolie toe.
  • Proef het mengsel. Afhankelijk van de kruiding van je olijven en tomaten kan je naar smaak nog afkruiden met zout en peper.

Voor het broodje

  • Bak de SlooOW crispy meergranen broodjes op 200°C voor 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in dunne plakjes.
  • Beleg de broodjes royaal met de tomaten tapenade, de mozzarella, wat van de kipfilet en rucola. Smakelijk!
*Zitten jouw zongedroogde tomaten al in olie? Laat ze dan heel goed uitlekken. Zitten ze nog niet in olie, giet er dan wat kokend water over en laat ze even zacht worden. Giet het water weg en gebruik de tomaten als voorzien in het recept.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!