Ga terug
–+ servings

Pasta met romige paprikasaus

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.92 van 73 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 360 gram korte pasta
  • 2 rode paprika's optioneel
  • 150 gram baconreepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • grote handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten optioneel

Voor de snelle paprikasaus

  • 1 bokaal geroosterde paprika's ong. 450 gram (incl. vocht)
  • 2 tenen look
  • 1 (vlees)bouillonblokje
  • 150 gram mascarpone

  • Gebruik je de verse rode paprika's? Snij deze dan in kleine blokjes. Bak samen met de spekjes gaar en krokant in een pan met hoge zijden.
  • Breng water aan de kook voor de pasta en voeg de pasta toe. Kook volgens de instructies op de verpakking en giet af. Hou een beetje pastawater bij.

Voor de snelle paprikasaus

  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Pel de look.
  • Doe de geroosterde paprika's samen met de look, het bouillonblokje, de mascarpone en 200ml kokend water (ik gebruik wat pastawater) en blend tot een gladde massa voor ongeveer 1 minuut. De saus zal redelijk lopend zijn.
  • Voeg de saus toe aan de krokant gebakken spekjes en laat 3-4 minuten inkoken tot een sausdikte. Giet de pasta af en voeg bij aan de pan (of voeg alles toe aan de pot van de pasta). Roer goed door. Is de saus wat te dik, voeg dan wat pastawater toe. Is de saus nog wat te lopend, laat dan nog even doorkoken. Meng er ook de Parmezaanse kaas onder. Kruid met peper naar smaak.
  • Serveer de pasta meteen, met veel verse basilicum en eventueel wat pijnboompitjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!