Ga terug
–+ servings

Chocolade tiramisu

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 59 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram Slagroom
  • 80 gram melkchocolade grof gehakt
  • 3 eieren
  • 1 glaasje koffie
  • +- 20 lange vingers

cacaopoeder voor de afwerking

    • Maak een tasje koffie en laat afkoelen.
    • Doe de room in een pannetje en breng tot net onder het kookpunt. Draai het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer met een spatel tot de chocolade volledig gesmolten is en laat afkoelen.
    • Mix in een kom de mascarpone met de suiker voor 2 minuten.
    • Scheid ondertussen de eieren. Doe de eigelen bij de mascarpone, de eiwitten in een andere kom.
    • Klop het eiwit stijf.
    • Mix de eigelen onder het mascarponemengsel. Voeg dan de afgekoelde chocolade toe en meng tot een glad beslag.
    • Neem dan een spatel en meng voorzichtig het eiwit onder de vulling zodat deze mooi luchtig blijft.
    • Neem een grote serveerschaal klaar of 6 individuele glaasjes.
    • Sop de koekjes heel even in koffie en verdeel ze over de glaasjes of schaal. Schep er dan wat van de luchtige vulling over en doe er eventueel een dun laagje cacaopoeder over. Herhaal tot alles op is. Zet in de koelkast minimaal voor 4 uur (liefst een nachtje).
    • Serveer met wat extra cacaopoeder bovenop of wat geraspte chocolade.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!