Snij de ui en fijn en de champignons in plakjes.
Zet een grote pan of pot op het vuur en stoof de ui met de tijm aan in een scheutje olijfolie. Voeg na 3 minuten de champignons toe en bak op hoog vuur aan zodat de champignons wat kleur krijgen.
Zet een tweede pan op het vuur en bak de balletjes rondomrond bruin op hoog vuur.
Doe de balletjes dan bij de champignons en voeg de room toe. Schenk er ook een glaasje water bij en laat even pruttelen oçp laag vuur. Proef de saus en kruid met peper en zout naar smaak. Je kan ook een bouillonblokje toevoegen of wat fond als je het gevoel hebt dat de vol-au-vent het nodig heeft.
Bak ondertussen de kipstukjes in de tweede pan met een scheutje olijfolie en de kipkruiden. Laat de kipstukjes goed krokant worden.
Zet ondertussen ook de vol-au-vent koekjes in de oven.
Is alles doorgewarmd en gaar, dan gaan we saus een beetje indikken met maïzena. Doe met een scheutje koud water in een kommetje en los op. Voeg het dan toe aan de saus en laat even doorkoken. Bekijk of de saus dik genoeg is naar jouw smaak en voeg anders nog wat extra maïzena toe.
Serveer de vol-au-vent met de kipstukjes bovenop, het koekje en natuurlijk frietjes, kroketten of puree. Smakelijk!