Ga terug
+ servings

Feestelijke pompoen en pastinaaksoep met krokant gebakken chorizo en burrata

Totale bereidingstijd 01uur:02 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:47 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
6 - 8 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen butternut kan ook
  • 2 pastinaken
  • 1 grote rode ui
  • 3 teentjes look
  • Een handjevol verse tijm
  • 400 ml fond of 1 bouillonblokje
  • 100 gram chorizo
  • 2 bollen burrata

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de pastinaak, ui en pompoen. Snij in hapklare stukken en verdeel over de bakplaat. Laat de teentjes look heel en leg bij op de bakplaat. Wil je graag wat groenten als topping gebruiken? Snij dan een deel van de pastinaak en pompoen in hele fijne blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Kruid met peper, zout en de verse tijm en giet er een scheutje olie over. Meng goed en zet in de oven voor 35-45 minuten tot de groenten goudbruin zijn.
  • Snij ondertussen de chorizo in kleine blokjes. Bak krokant in een droge pan op middelhoog vuur en laat eventueel uitlekken.
  • Hou de klein gesneden groenten apart en pel de teentjes look. Doe de look met de rest van de groenten samen met de bouillon of fond in een soeppot en vul aan met kokend water tot de groenten net niet onder staan. Laat nog 5 minuten doorkoken en blend dan met een blender of staafmixer glad.
  • Laat de burrata goed uitlekken en snij in gelijke delen (afhankelijk an het aantal porties).
  • Serveer de soep met de apart gehouden groentjes, de krokant gebakken chorizo en de burrata. Ik kruid nog af met peper, kleine blaadjes tijm en wat chilivlokken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!