Ga terug
Recept afdrukken
5 van 6 stemmen

Thaise rode curry met kip en rijst

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 3 theelepels rode curry pasta
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 blikje bamboescheuten optioneel
  • 1 blik light kokosmelk
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel sweet chili saus

Basmati rijst, eventueel wat pindanootjes en verse koriander voor te serveren

    Instructies

    • Snij de kipfilet in dunne reepjes. Zet een grote pan met hoge zijden op het vuur en voeg een klein scheutje olie toe. Voeg de kip toe, samen met de curry pasta. Zo krijgt de pasta ruim de tijd om alle smaken terug tot leven te laten komen door de warmte van de pan. Het is niet de bedoeling dat de kip al volledig gaar of bruin is, want die gaart verder in de saus.
    • Snij ondertussen de paprika in reepjes. Voeg toe aan de pan van zodra deze klaar zijn. Snij dan de courgettes in halve maantjes. Voeg ook toe aan de pan. Kruid goed met peper en zout. Bak nog 1 minuut mee.
    • Voeg nadat de courgettes gebakken zijn de afgegoten bamboescheuten toe, samen met het blik kokosmelk en breng op een laag vuur aan de kook. Laat 10 minuutjes pruttelen.
    • Zet ondertussen ook je rijst op. Ik kies basmatirijst. Voeg eventueel een bouillonblokje toe aan het water voor extra smaak.
    • Van zodra je groentjes en de kip gaar zijn, meng de maïzena met een klein scheutje koud water en giet dit bij in de pan. Dit helpt om de saus in te dikken. Voeg ook de sweet chili saus toe en laat nog 1 minuutje inkoken. Proef en kruid af met peper en zout of eventueel sojasaus.
    • Serveer de curry met de rijst en eventueel wat extra toppings.