Ga terug
+ servings

Pompoen pastinaak soep

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.12 van 17 beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 4 pastinaken
  • 1 ui
  • 1 prei of selder optioneel
  • 3 bouillonblokjes
  • 100 gram gedroogde ham optioneel

  • De flespompoen en pastinaken schillen is niet nodig als je ze grondig wast en proper maakt met een borsteltje. Schil de ui en maak de prei schoon. Snij alle groenten in grove stukken. Je kan zowel het wit als het groen van de prei gebruiken. *
  • Giet een scheutje olijfolie in een grote pot en alle groenten toe. Kruid met peper en zout. Bak ze aan voor zo’n 5 minuten zodat de groenten wat kleur krijgen en al wat smaak ontwikkelen.
  • Schenk vervolgens kokend water tot net onder de bovenkant van de groenten en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Laat koken voor minimaal 30 minuten tot alle groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of blender en proef of er nog extra kruiding nodig is. Een beetje pit van wat chilikruiden smaakt zeker!
  • Leg de gedroogde ham op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet zo’n 5 minuten onder de grill tot de ham krokant is.
  • Serveer de soep met eventueel wat pompoenpitjes, verse kruiden en de krokant gebakken ham.
*Heb je tijd? Dan kan je de soep extra smaak geven door de groenten in de oven gaar te roosteren in plaats van de koken. Snij ze dan wat fijner en steek met wat olijfolie in de oven op 200 graden voor een half uurtje.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!