Ga terug
+ servings

Honingwafeltjes

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.45 van 9 beoordelingen
15 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g honing*
  • 1 tl vanille-extract

  • Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet mijn knop op de middelste temperatuur. Begin door dit ook te doen, merk je dat je wafels te donker/te licht zijn, pas de temperatuur dan al doende aan.
  • Neem een grote kom en doe hierin de boter en de honing. Meng goed door met een garde. Is je boter nog te hard, zet ze dan 20 seconden in de microgolf. Er moet een homogene massa ontstaan.
  • Voeg de vanille en de eieren één voor één toe aan het deeg en meng goed door met de garde.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met een spatel of houten lepel tot een geheel.
  • Verdeel wat boter over je wafelijzer en bak de wafeltjes gedurende 3,5 minuut (dan waren ze bij mij perfect) goudbruin.
  • Laat afkoelen (als je het geduld er voor hebt).
  • Bewaar de wafeltjes in een luchtdichte doos. Ze zijn het lekkerste versgebakken of nog even in de broodrooster of oven gestoken.
*Door de honing blijven de wafeltjes erg zacht. Heb je liever een meer krokante buitenlaag, kan je een deel van de honing door suiker vervangen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!