2 personen
Ingrediënten
- 2 grote/4 kleine maïstortilla's
- 1 blik zwarte bonen
- 1 el chilimix kruiden
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 2 eieren
- 20 g feta
Giet de bonen af en spoel onder koud water. Laat ze uitlekken.
Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie. Bak de bonen samen met de kruiden voor ongeveer 3/4 minuten. De bonen moeten warm zijn en krijgen wat een 'droog velletje'.
Doe de bonen in een kom en prak ze met een vork tot puree, maar er mogen ook zeker nog stukjes in zitten.
Maak het pannetje proper en bak de tortilla's droog hierin. Zo'n 1-2 minuten aan elke kant zorgt voor een krokant en bruin korstje.
Bak ook de eitjes in wat olie op laag vuur voor 2/3 minuten.
Snij ondertussen de tomaat in fijne blokjes en plet de avocado met peper en zout.
Besmeer de tortilla's met de bonenpasta en verdeel hierover de geplette avocado, tomaat en verkruimel er wat feta over.
Werk de tostada's af met je gebakken eitje en eventueel nog wat koriander/fijngesneden lente-ui.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!