Ga terug
+ servings

Tostada’s met zwarte bonen, avocado en een gebakken eitje

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote/4 kleine maïstortilla's
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 el chilimix kruiden
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 20 g feta

Instructies

  • Giet de bonen af en spoel onder koud water. Laat ze uitlekken.
  • Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie. Bak de bonen samen met de kruiden voor ongeveer 3/4 minuten. De bonen moeten warm zijn en krijgen wat een 'droog velletje'.
  • Doe de bonen in een kom en prak ze met een vork tot puree, maar er mogen ook zeker nog stukjes in zitten.
  • Maak het pannetje proper en bak de tortilla's droog hierin. Zo'n 1-2 minuten aan elke kant zorgt voor een krokant en bruin korstje.
  • Bak ook de eitjes in wat olie op laag vuur voor 2/3 minuten.
  • Snij ondertussen de tomaat in fijne blokjes en plet de avocado met peper en zout.
  • Besmeer de tortilla's met de bonenpasta en verdeel hierover de geplette avocado, tomaat en verkruimel er wat feta over.
  • Werk de tostada's af met je gebakken eitje en eventueel nog wat koriander/fijngesneden lente-ui.