Ga terug
+ servings

Individuele amandelcake met zomer fruit

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • +-250 gram zomer fruit ik nam 150g blauwe bessen en twee pruimen
  • 60 gram amandelmeel
  • 30 gram tarwebloem
  • 100 g bloemsuiker
  • 50 gram boter
  • 2 grote eieren
  • Een handjevol amandelschilfers optioneel

  • Spoel de blauwe bessen en pruimen af. Snij de pruimen in partjes en verwijder de pit.
  • Meng het amandelmeel met de bloem, een snuifje zout en poedersuiker (zeef eerst als je klontertjes ziet) en meng met een garde tot een egaal mengsel.
  • Smelt de boter en laat even afkoelen.
  • Scheid de eieren. Doe de eigelen samen met de afgekoelde boter bij het amandelmeel en meng met een garde.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Doe de eiwitten in eenkom en klop stijf. Schep ze met een spatel bij het deeg.
  • Verdeel het fruit over je individuele ovenschaaltjes. Schep daarop het deeg. Werk af met wat van de amandelschilfers en plaats in de oven voor 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Check zeker met een tandenstoker of die droog uit het midden komt van je cakejes.
  • Laat minimaal tien minuutjes afkoelen voor je het dessert serveert.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!