Ga terug
–+ servings

Visburger van rog met zelfgemaakte tartaar

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 400 gram rogfilet*
  • Een handvol groene kruiden ik nam peterselie, dille en bieslook
  • 25 gram panko/paneermeel
  • 1 kleine romainse sla
  • 1 tomaat
  • 4 hamburger broodjes

Voor de zelfgemaakte tartaar

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 kleine augurkjes uitgelekt
  • 1 theelepel kappertjes uitgelekt
  • een handvol groene kruiden dezelfde als hierboven**
  • 1 sjalotje

Voor de hamburgers

  • Snij de rog grof, doe hetzelfde met de kruiden. Voeg alle stukken toe aan een keukenmachine en pulseer tot een egaal mengsel. Probeer hem niet te lang te laten draaien. We willen nog wat textuur behouden.
  • Voeg het paneermeel toe en kruid goed met peper en zout. Pulseer tot alles goed gemengd is.
  • Maak van het mengsel 4 hamburgers. Bak ze in een pan met wat olijfolie goudbruin aan beide kanten voor zo'n 3-4 minuten.
  • Rooster ondertussen je hamburgerbroodjes volgens de verpakking. Beleg de broodjes met de sla, een schijfje tomaat, de visburger en je zelfgemaakte tartaarsaus.

Voor de tartaar

  • Snij de sjalot (of gebruik een kwart rode ui) fijn.
  • Doe de kruiden samen met de kappertjes en augurkjes en sjalot in een keukenmachine. Pulseer zodat alles fijn gehakt wordt, maar maak er geen pasta van.
  • Voeg de mayonaise en yoghurt toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Kruid goed af met peper en zout.
*Vraag zeker aan je viswinkel om de rog al te fileren. **In klassieke tartaar wordt er ook dragon en een gekookt eitje toegevoegd. Voel je vrij om dit te doen als je het in huis hebt!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!