Eenhandvolgroene kruidenik nam peterselie, dille en bieslook
25grampanko/paneermeel
1kleineromainse sla
1tomaat
4hamburger broodjes
Voor de zelfgemaakte tartaar
2eetlepelsmayonaise
2eetlepels Griekse yoghurt
4kleine augurkjesuitgelekt
1theelepelkappertjesuitgelekt
een handvolgroene kruidendezelfde als hierboven**
1sjalotje
Voor de hamburgers
Snij de rog grof, doe hetzelfde met de kruiden. Voeg alle stukken toe aan een keukenmachine en pulseer tot een egaal mengsel. Probeer hem niet te lang te laten draaien. We willen nog wat textuur behouden.
Voeg het paneermeel toe en kruid goed met peper en zout. Pulseer tot alles goed gemengd is.
Maak van het mengsel 4 hamburgers. Bak ze in een pan met wat olijfolie goudbruin aan beide kanten voor zo'n 3-4 minuten.
Rooster ondertussen je hamburgerbroodjes volgens de verpakking. Beleg de broodjes met de sla, een schijfje tomaat, de visburger en je zelfgemaakte tartaarsaus.
Voor de tartaar
Snij de sjalot (of gebruik een kwart rode ui) fijn.
Doe de kruiden samen met de kappertjes en augurkjes en sjalot in een keukenmachine. Pulseer zodat alles fijn gehakt wordt, maar maak er geen pasta van.
Voeg de mayonaise en yoghurt toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Kruid goed af met peper en zout.
*Vraag zeker aan je viswinkel om de rog al te fileren. **In klassieke tartaar wordt er ook dragon en een gekookt eitje toegevoegd. Voel je vrij om dit te doen als je het in huis hebt!