Ga terug

Gegatineerde mosselen

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram mosselen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 30 gram boter/olijfolie
  • 100 gram Oud Brugse kaas, geraspt
  • verse peterselie

Instructies

  • Spoel de mosselen goed af en verwijder al het vuil. Gebruik enkel diegene die dicht zijn of sluiten als je er op tikt met een mesje.
  • Laat ze uitlekken en doe ze in een pot. Zet op het vuur, plaats het deksel op de pot en laat stomen voor zo'n 3-5 minuten tot alle mosselen mooi open zijn. Laat de mosselen uitlekken.
  • Snij ondertussen de look en het sjalotje zo fijn mogelijk.
  • Smelt de boter of de olijfolie in een pannetje en voeg de look en sjalot toe. Bak zo'n 3- minuten mee tot de sjalot glazig is. Kruid met peper en zout. Draai dan het vuur uit.
  • Haal de bovenste schelp van de mosselen en schik ze in een ovenvaste schaal. Verdeel er de kruidige boter/olijfolie over en verdeel daarbovenop de gemalen Oud Brugse kaas.
  • Plaats in de oven onder de grill voor zo'n 4-6 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Serveer meteen en werk af met wat fijngehakte peterselie.