Ga terug
Recept afdrukken
4.86 van 7 stemmen

Eenpansgerecht met rijst met tandoori kip

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 4 kipfilets/kippendijen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tandoori kruidenmix

Voor de rijst:

  • 200 g Tilda basmati rijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 4 wortelen
  • 2 rode paprika’s
  • 400 ml kokosmelk

Instructies

  • Meng de kipfilets met de yoghurt en de tandoori kruidenmix in een kom. Check je kruidenmix. Zit er nog geen peper en zout in? Voeg dit dan nog toe. Dek af en plaats in de koelkast. Idealiter voor minimaal 1 uurtje tot de nacht er voor.
  • Schil de wortels en snij in dunne rondjes. Pel de look en ui en snij fijn. Snij de rode paprika in reepjes.
  • Zet een grote pot op het vuur en voeg wat olijfolie toe.
  • Bak de kip langs twee kanten bruin, zo’n 2-3 minuten op middelhoog vuur. De kip hoeft vanbinnen nog niet gaar te zijn. Neem de kip uit de pan en plaats op een bord.
  • Voeg in dezelfde pot de ui en worteltjes, look en paprika toe. Bak zo’n drie minuten mee tot de ui glazig wordt en de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen. Kruid goed met peper en zout.
  • Voeg dan de erwtjes en rijst toe en roer alles goed door.
  • Voeg de kokosmelk toe samen met 400 ml water (ik vul gewoon het lege blik kokosmelk met water). Kruid goed met peper en zout. Meng nog even goed door. Je kan ook eventueel een bouillonblokje toevoegen.
  • Verdeel dan de kip bovenop de rijst (de bovenkant zou vrij moeten blijven). Plaats het deksel op de pot en draai het vuur laag.
  • Laat het eten lichtjes sudderen, zo’n 15-20 minuten. De rijst zou gaar gekookt moeten zijn en het meeste van het vocht opgenomen. Roer af en toe door om te voorkomen dat de onderkant aanbakt. Serveer meteen met eventueel wat geroosterde cashewnoten en verse koriander/peterselie.