Pel de look en snij de ui in kwartjes. Snij de grotere tomaten in grove stukken, de kerstomaatjes kunnen in zijn geheel op de bakplaat.
Verdeel de ui, look en tomaat over een bakplaat samen met de balsamico, honing en takjes tijm. Kruid met peper en zout.
Meng alles goed rechtstreeks op de bakplaat en bak op 200°C (hetelucht) voor 25-30 minuten.
Plet wat van de tomaatjes om een saus te krijgen en meng dan onder de orzo.
Voor de orzo
Kook de orzo volgens de instructies in gezouten water en giet af. Spoel even met wat koud water of voeg een theelepeltje olijfolie toe om de orzo niet aan elkaar te laten kleven.
Laat de Berloumi goed uitlekken en dep droog met wat keukenpapier. Snij de Berloumi in dunne plakjes en bak in een pan voor 2-3 minuten goudbruin aan beide kanten. Hiervoor heb je geen extra vetstof nodig.
Snij ondertussen de verse kruiden grof.
Meng de orzo met de geroosterde tomatensaus, beleg met de Berloumi en serveer met de pesto en wat van de verse kruiden. Serveer meteen.
Ik hield een paar tomaatjes apart (roosterde ze dus niet mee) en belegde die achteraf bovenop voor wat extra textuur.