Ga terug
+ servings

Suikervrije yoghurtijs

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 200 g Griekse yoghurt*
  • 2 eetlepels gekristalliseerde sucralosepoeder**
  • 200 g diepgevroren aardbeien
  • 200 g diepgevroren blauwe bessen

  • Gebruik een stevige blender, handmixer of hakmolen om je frozen yoghurt te maken. Doe de aardbeien in de kom, samen met 100 gram van de Griekse yoghurt en een eetlepel gekristalliseerde sucralosepoeder.
  • Blend voor zo’n 3-4 minuten tot een gladde massa. Als je blender veel moeite heeft met de diepgevroren aardbeien, laat ze dan eerst 5 minuutjes staan en probeer opnieuw. Schraap regelmatig met een spatel langs de kanten om de blender vlot te laten draaien.
  • Is het eindresultaat nog mooi stevig? Dan kan je meteen van frozen yoghurt genieten. Is het een beetje te lopend? Doe het mengsel dan in een luchtdicht potje en plaats het voor zo’n 1 -2 uur in de diepvriezer.
  • Herhaal alle stappen met de diepgevroren blauwe bessen.
  • Schep bolletjes van de twee smaken en serveer eventueel met stukjes vers fruit, nootjes of andere toppings naar keuze.
*Volle yoghurt geeft de rijkste smaak, maar magere of halfvolle kan ook! **Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur. Begin met een beetje en proef na het blenden of je meer zoetstof wil toevoegen. 

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!