Ga terug
+ servings

Salade geitenkaas met druiven

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.41 van 5 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de gegrilde geitenkaas en druiven

  • 4 rondjes vaste geitenkaas (ong 100g per stuk)
  • 250 gram blauwe druiven
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing optioneel

Voor de salade

  • 100 gram rucola
  • 1 venkel*
  • 1 kleine rode ui
  • een handjevol pecannoten

Voor de gegrilde geitenkaas en druiven

  • Verwarm de oven op 200°C of zet de grill aan.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en verdeel de druiven rondom.
  • Schenk over de druiven een scheutje olijfolie over en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
  • Plaats in de oven voor 10 minuten of plaats onder de grill. Het is de bedoeling dat de geitenkaas goudbruin wordt en de druiven licht geroosterd. Haal uit de oven en drizzle er de honing over zodat die nog kan smelten.

Voor de salade

  • Was de venkel en snij het taaie onderste stuk weg. Snij de venkel zo fijn mogelijk in plakjes. Snij de ui in halve ringetjes. Wil je de venkel al voorbereiden? Doe de venkel dan in een kom met water en wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Verdeel de rucola over je serveerschaal en verdeel daar de venkel, rode ui en pecannoten over. Kruid met peper en zout.
  • Werk af met de druiven en de geitenkaas en de marinade die achterbleef op de bakplaat.
  • Wil je nog wat extra dressing? Verdeel dan over de salade nog wat extra olijfolie en balsamicozijn. Serveer meteen.
*2 venkels als je er dol op bent

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!