Ga terug
–+ servings

Rijst met scampi en romige paprikasaus

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.24 van 25 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes look
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 24 scampi's
  • 200 ml light room
  • 250 gram rijst

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel een blokje bouillon toe voor extra smaak.
  • Snipper de ui fijn en snij de paprika's in kleine blokjes.
  • Stoof aan in een grote pan met hoge zijdes in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en de oregano. Laat zo'n 5 minuten bakken op middelvuur.
  • Hak ondertussen de look fijn en snij de kerstomaatjes in twee.
  • Voeg de look en kerstomaatjes toe aan de saus en stoof mee voor zo'n 2-3 minuten. Laat de tomaatjes zacht worden.
  • Ontdooi je scampi's als ze diepgevroren zijn in een badje met lauw water voor 2 minuten.
  • Leg de scampi's bovenop de groentjes en laat ze mee gaarstoven tot ze lichtroze zijn. Zo'n 4 minuten. Voeg de room toe en draai het vuur laag. Roer en laat nog een minuutje sudderen. Serveer met de rijst.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!