Ga terug
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Rijst met scampi's en romige paprikasaus

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes look
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 24 scampi's
  • 200 ml light room
  • 250 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel een blokje bouillon toe voor extra smaak.
  • Snipper de ui fijn en snij de paprika's in kleine blokjes.
  • Stoof aan in een grote pan met hoge zijdes in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en de oregano. Laat zo'n 5 minuten bakken op middelvuur.
  • Hak ondertussen de look fijn en snij de kerstomaatjes in twee.
  • Voeg de look en kerstomaatjes toe aan de saus en stoof mee voor zo'n 2-3 minuten. Laat de tomaatjes zacht worden.
  • Ontdooi je scampi's als ze diepgevroren zijn in een badje met lauw water voor 2 minuten.
  • Leg de scampi's bovenop de groentjes en laat ze mee gaarstoven tot ze lichtroze zijn. Zo'n 4 minuten. Voeg de room toe en draai het vuur laag. Roer en laat nog een minuutje sudderen. Serveer met de rijst.