Pers of hak de look fijn. Meng samen met de andere ingrediënten van de marinade. Kruid met peper en zout.
Giet de helft van de marinade over de kipfilet haasjes en meng goed zodat de marinade overal goed rondom plakt. Bewaar de kip tot het bakken in afgesloten potje in de koelkast zodat die verder kan marineren.
Breng je barbecue of pan op temperatuur. Verdeel een klein beetje neutrale olie (bv maïs of lijnzaad) over de maïskolven en kruid rondom met peper en zout.
Grill de maïskolven rondom bruin, zo'n 2-3 minuten per kant tot de maïs een mooi kleurtje heeft. Haal de maïs uit de pan en laat even afkoelen.
De little gem kan je ook perfect grillen (maar hoeft niet). Snij hem daarvoor in de lengte doormidden en leg de sla met de gesneden kant naar beneden in de pan en grill voor zo'n 1-2 minuten tot de gesneden kanten bruin kleuren.
Bak vervolgens de kip op de grill of in de pan. Afhankelijk van de dikte zal dit langer duren. Bij mij duurde het zo'n 3-4 minuten voor een goudbruin kleurtje.
Snij met een scherp mes de maïs van de kolf. Snij de aardbeien in vieren en de little gem in grove delen. Snij de nog warme kip in reepjes.
Verdeel alle ingrediënten over twee grote saladekommen en verdeel er de resterende dressing over. Serveer met wat Parmezaanse kaas krullen.
Je kan ook een klein potje maïs gebruiken in de plaats van je eigen maïs te grillen.