Ga terug
–+ servings

Frisse limoen cheesecake

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 5 beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 200 gram philadelphia natuur
  • 100 gram suiker
  • 150 gram "Digestive" koekjes
  • 80 gram boter
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3 limoenen

  • Bereid je browniepan voor door een bakpapiertje erin te leggen dat zowel de bodem als de zijkanten bedekt. Zorg ervoor dat het papier zelfs een beetje over de zijkant hangt, dan kan je de cheesecake er later gemakkelijk uithalen.
  • Doe de gelatineblaadjes in een kommetje en dompel onder met koud water.
  • Maak de bodem door de koekjes en boter samen te malen in een keukenmachine. Doe het koekmengsel in de bodem van de bakvorm en druk goed aan zodat een stevige bodem zich vormt.
  • Doe de kwark samen met de philadelphia en suiker in een kom en mix tot een licht geheel waarbij je de suikerkorrels niet meer proeft. Zest (rasp dus enkel het groene gedeelte van de schil) 2 limoenen en doe bij het kwarkmengsel.
  • Zodra de gelatine geweekt is, knijp de blaadjes uit en doe ze samen met het sap van 1 limoen in een pannetje. Verwarm net genoeg door tot de gelatine gesmolten is (vergeet niet te roeren!).
  • Doe het gelatinemengsel bij de kwark en roer goed door.
  • Giet nu op de koekjesbodem en zet in de ijskast voor minimaal 5 uur.
  • Haal voorzichtig uit de vorm en snij de cheesecake in mooie vierkantjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!