Ga terug
+ servings

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.48 van 17 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 3 paprika's
  • 400 gram kipfilet
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels kip, saté of friet kruiden
  • 50 gram geraspte cheddar

Toppings

  • barbecuesaus
  • Mayonaise
  • fijngesneden lente-ui

  • Schil de aardappelen en snij in wedges. De grotere sneed ik in 6, de kleinere in 4. Meng de aardappelwedges met een klein scheutje zonnebloemolie (ongeveer een theelepel) en kruid met 1 eetlepel van de kipkruiden. Meng goed tot de kruiden en olijfolie over de aardappelen verdeeld zijn.
  • Verdeel de aardappelwedges over het mandje van de Airfryer en zet ze de timer voor 5 minuten op 180°C.
  • Snij terwijl de aardappelen bakken de paprika's en ui en hapklare stukken. Dit hoeft niet al te fijn.
  • Schud het mandje met de aardappelen op en voeg de groenten toe. Zet even onder elkaar en plaats opnieuw in de Airfryer voor 10 minuten op 180°C.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid met de overige kipkruiden en een scheutje zonnebloemolie. Meng goed.
  • Voeg de kipblokjes toe bovenop de groenten en bak voor 10 minuten op 180°C in de Airfryer.
  • Wil je graag gesmolten kaas bovenop? Schep dan de groentjes en kip in het bakaccessoire en bak voor zo'n 3 minuten op 180°C tot de kaas helemaal gesmolten is. Werk af met de toppings (naar jouw keuze).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!