Ga terug
Recept afdrukken
5 van 9 stemmen

Ovenschotel met kip, asperges en krieltjes

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 kippenbillen met of zonder vel
  • 800 gram krieltjes
  • 2 eetlepels gedroogde rozemarijn of een handjevol verse
  • 1 eetlepel lookpoeder optioneel
  • 1 citroen
  • 500 gram groene asperges

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • Was de krieltjes en snij de grotere aardappelen doormidden. Schik ze op de bakplaat en leg de kippenbillen er tussen.
  • Verdeel er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout, samen met de rozemarijn en het lookpoeder. Verdeel goed met je handen.
  • Snij de citroen in schijfjes en verdeel over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
  • Snij ondertussen de taaie onderkanten van de asperges eraf en snij ze in hapklare stukken.
  • Voeg de asperges toe aan de ovenschotel en zet terug in de oven voor 15-20 minuten tot de groenten en kip gaar zijn.
  • Is je kip nog niet helemaal bruin bovenop? Zet dan op het einde nog even de grill op. Serveer meteen en eventueel met een fris slaatje.