Ga terug
Recept afdrukken
5 van 6 stemmen

Ontbijtwafels

Porties: 6 wafels

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 ml melk
  • 100 gram zelfrijzende (volkoren) bloem

Instructies

  • Breek de eieren en doe ze samen met de Griekse yoghurt en de vanille-extract in een kom en meng met een garde tot een glad geheel.
  • Voeg dan de zelfrijzende bloem toe en meng tot de bloem net opgenomen is. Voeg dan langzaam de melk toe tot een dik lopend mengsel. Laat het deegje zo'n tien minuten rusten.
  • Verwarm je wafelijzer voor en bak de wafels in het wafelijzer voor zo'n 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Check bij de eerste wafels dat ze helemaal goed doorbakken zijn.
  • Serveer ze meteen met vers fruit en wat extra yoghurt.