Ga terug
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Quiche met courgette

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 6 eieren
  • 250 gram ricotta
  • een paar takjes tijm

Instructies

  • Maak lange slierten van de courgettes met een dunschiller. Schil net tot voor de zaadlijsten. Die zijn te waterig, maar kan je perfect in een soepje verwerken.
  • Bak de courgette slierten aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg nu ook de fijngesneden ui en look toe als je die gebruikt. Kruid met peper en zout en de verse tijm.
  • Draai het vuur uit zodra de courgette beetgaar is en laat uitlekken en wat afkoelen. Knijp de courgettes uit om zoveel mogelijk van het vocht te verwijderen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Smeer je quichevorm in met wat boter of olie. Rol het vel kruimeldeeg uit en prik de bodem met een vork om stoomgaatjes te maken.
  • Klop in een kom de eieren los met 2 eetlepels van de ricotta. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de courgette slierten over de quichebodem. Schep allemaal kleine hoopjes van de ricotta over de courgette. Schenk dan het eimengsel op de taartbodem.
  • Bak de quiche in de oven voor 40-45 minuten tot hij bovenop goudbruin is en de vulling er vast uit ziet.
  • Laat de quiche zeker zo'n 15 minuten afkoelen op een koelrekje voor je hem aansnijdt. Zowel warm als koud heerlijk.