Ga terug
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Vanille cupcakes

Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 125 g zelfrijzende bloem*
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el melk

Voor de frosting

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 450 g poedersuiker

Instructies

Voor de cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170°C en voeg papiertjes toe aan je muffinpan.
  • Doe de bloem samen met de suiker, boter en de eieren in een kom en mix voor ongeveer 1 à 2 minuten tot een glad deeg. Zet een kookwekkertje om effectief 2 minuten te kloppen. Dat duurt vaak langer dan je denkt. ;)
  • Voeg de melk en vanille toe en mix nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  • Schep een grote eetlepel in elk van de papiertjes en bak de cupcakes voor 22 minuten in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen alvorens ze te frosten.

Voor de frosting

  • Klop de boter met een elektrische mixer voor 3 minuten los tot deze wit en luchtig wordt.
  • Voeg de poedersuiker toe in twee stappen. Begin met mixen op de laagste stand of je gezicht zal vol hangen! Klop het geheel goed luchtig, nog voor zo'n 3 minuten.
  • Bestrijk de cupcakes royaal met de frosting of spuit met een spuitzak. Werk af met extra's naar keuze.

Notities

*Je kan ook gewone bloem + 5 gram bakpoeder gebruiken
** Origineel recept is te vinden op cupcakejemma.com