Ga terug
+ servings

Mexicaanse rijstschotel

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.73 van 51 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram witte rijst ik nam basmati
  • 1 blik zwarte bonen 400g
  • 1 blik mais 300g
  • 250 gram (veggie) gehakt
  • 2 eetlepels chili kruiden mix
  • 350g gram tomatensalsa
  • 80 gram gemalen cheddar

Toppings (naar keuze)

  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • zure room
  • nacho chips
  • een handjevol verse peterselie/koriander

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Voor het gehakt: Bak het rul en voeg na 3-4 minuten de chilikruiden mix toe. Kruid met peper en zout. Bak tot het gehakt helemaal gaar is als je vlees gebruikt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de bonen en maïs goed af en laat uitlekken.
  • Meng de rijst samen met de salsa, bonen en maïs. Schep in een ovenschaal en verdeel er het gehakt en de cheddar over.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
  • Serveer meteen met je favoriete toppings. Ik snij schijfjes van mijn avocado en de kerstomaatjes in vieren om bovenop de ovenschotel te leggen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!